How we work

At Llar Rural we always bet on quality over quantity. As a business, we do a study of the needs to be covered in order to be economically viable, and we don't obsess about growing or maximizing profits. Therefore, we are not in a hurry, and we are dedicated to taking the utmost care of each process and offering a natural, close and transparent treatment, because we have verified that it helps all parties to better manage these often stressful change processes.

Que quedi tot clar

Intentem cuidar al màxim la redacció de documents, utilitzant un llenguatge accessible i inclusiu, per tal que les persones implicades en el procés sàpiguen en tot moment què passa i a què es comprometen. No pressionem i ens assegurem que tot queda clar abans de signar res.

Gestió individualitzada

Per tal que això sigui possible treballem amb encàrrec d’exclusivitat, és a dir, que quan algú es compromet amb nosaltres per gestionar casa seva, altres agències no la poden gestionar simultàniament. Això ens permet invertir més temps i recursos en cada procés, reduint el soroll i l’estrés, i sabent que si fem bé la feina també gaudirem de les recompenses. A més, normalment es tradueix en temps de venda més curts i més satisfacció dels clients.

Llavors, cobreu comissions?

Hem revisat en profunditat aquest aspecte, valorant si cobrar un import fixe, fer recompte de la inversió d’hores, o aplicar les conegudes comissions. Hem contrastat projectes afins i d’altres més tradicionals. Finalment, ens hem decidit a aplicar una comissió per venda, que normalment se situa entre el 3% i el 5% (dins del sector sol estar entre 3% i el 8%). Això ens ajuda a assolir els objectius de viabilitat i a sostenir la línia activista de reactivació d’habitatge tancat.

I si la persona que acaba comprant ve de part meva?

Si has signat una exclusiva amb nosaltres i la persona compradora arriba a través teu, descomptarem un 25% dels nostres honoraris.

Prioritat a primeres residències o projectes de valor

Sempre que es pugui, prioritzem a persones compradores que vulguin viure al camp tot l’any, o proposin projectes amb impacte positiu al territori.

Al cap i a la fi, és el que manté vius els pobles.

Les segones residències segueixen sent una opció vàlida, sempre que estiguin en equilibri amb altres formes de viure als entorns rurals, i es posi al centre la vitalitat dels pobles.

Recuperació d’habitatge en desús o en estat ruinós

Una de les línies d’actuació de Llar Rural passa per la reactivació d’habitatge tancat i en desús, una circumstància malauradament molt present en el món rural.

Aquests processos són lents i normalment s’inicien amb una investigació activa sobre la propietat d’immobles tancats, i rarament des de l’iniciativa de la part propietària. Es poden allargar molts mesos, i donar lloc a possibles masoveries, vendes, o simplement quedar-se en la mateixa situació de bloqueig inicial.

Has de saber que aquests processos porten molta feina i no són sostenibles en termes econòmics per a Llar Rural, sinò que aporten la recompensa moral de saber que estem fent una tasca necessària. Se sostenen gràcies als beneficis de les operacions de venda.