Comment nous travaillons

Chez Llar Rural, nous misons toujours sur la qualité plutôt que sur la quantité. En tant qu'entreprise, nous faisons une étude des besoins à couvrir pour être économiquement viable, et nous ne sommes pas obsédés par la croissance ou la maximisation des profits. C’est pourquoi nous ne sommes pas pressés et nous nous engageons à apporter le plus grand soin à chaque processus et à offrir un traitement naturel, proche et transparent, car nous avons vérifié qu’il aide toutes les parties à mieux gérer ces processus de changement souvent stressants.

Que quedi tot clar

Intentem cuidar al màxim la redacció de documents, utilitzant un llenguatge accessible i inclusiu, per tal que les persones implicades en el procés sàpiguen en tot moment què passa i a què es comprometen. No pressionem i ens assegurem que tot queda clar abans de signar res.

Gestió individualitzada

Per tal que això sigui possible treballem amb encàrrec d’exclusivitat, és a dir, que quan algú es compromet amb nosaltres per gestionar casa seva, altres agències no la poden gestionar simultàniament. Això ens permet invertir més temps i recursos en cada procés, reduint el soroll i l’estrés, i sabent que si fem bé la feina també gaudirem de les recompenses. A més, normalment es tradueix en temps de venda més curts i més satisfacció dels clients.

Llavors, cobreu comissions?

Hem revisat en profunditat aquest aspecte, valorant si cobrar un import fixe, fer recompte de la inversió d’hores, o aplicar les conegudes comissions. Hem contrastat projectes afins i d’altres més tradicionals. Finalment, ens hem decidit a aplicar una comissió per venda, que normalment se situa entre el 3% i el 5% (dins del sector sol estar entre 3% i el 8%). Això ens ajuda a assolir els objectius de viabilitat i a sostenir la línia activista de reactivació d’habitatge tancat.

I si la persona que acaba comprant ve de part meva?

Si has signat una exclusiva amb nosaltres i la persona compradora arriba a través teu, descomptarem un 25% dels nostres honoraris.

Prioritat a primeres residències o projectes de valor

Sempre que es pugui, prioritzem a persones compradores que vulguin viure al camp tot l’any, o proposin projectes amb impacte positiu al territori.

Al cap i a la fi, és el que manté vius els pobles.

Les segones residències segueixen sent una opció vàlida, sempre que estiguin en equilibri amb altres formes de viure als entorns rurals, i es posi al centre la vitalitat dels pobles.

Recuperació d’habitatge en desús o en estat ruinós

Una de les línies d’actuació de Llar Rural passa per la reactivació d’habitatge tancat i en desús, una circumstància malauradament molt present en el món rural.

Aquests processos són lents i normalment s’inicien amb una investigació activa sobre la propietat d’immobles tancats, i rarament des de l’iniciativa de la part propietària. Es poden allargar molts mesos, i donar lloc a possibles masoveries, vendes, o simplement quedar-se en la mateixa situació de bloqueig inicial.

Has de saber que aquests processos porten molta feina i no són sostenibles en termes econòmics per a Llar Rural, sinò que aporten la recompensa moral de saber que estem fent una tasca necessària. Se sostenen gràcies als beneficis de les operacions de venda.